Vodafone en de dekking

Door taeke18 op woensdag 26 september 2012 23:26 - Reacties (23)
Categorie: -, Views: 6.827

Even een belangrijke update
Dit artikel is klagend richting Vodafone. Toch wil ik niet als zeur hierop insteken want ik ben in principe wel tevreden met mijn contract (t-mobile en KPN zijn er nog erger bij).
Met deze post wil ik mensen er op attenderen dat de website van Vodafone ver achterhaald is, deze kan dus foutieve informatie weergeven.


De Post zelf.
Meteen de 2e dag dat ik hier mijn weblog heb opgestart wil ik een irritatie punt bij Vodafone melden.

Vodafone een oude bekende in de telecom wereld. Een hoog staand bedrijf met een goede dekking. Hoe zit dit daadwerkelijk? Bieden ze eigenlijk wel de dekking die gemeld word? of wordt hier gesjoemeld met de statistieken?

In het kort kan er natuurlijk gezegd worden de steden hebben goed ontvangst alhoewel dit ook niet altijd waar is. Zo af en toe vraag je je af of je toevallig niet in de middle of nowhere op de waddenzee zit.

Juli 2012

De Vodafone dekkingskaart weet bij mij thuis te melden perfect HDSPA dekking. Aldus 2 bronnen van Vodafone:

https://dl.dropbox.com/u/72564288/Vodafone%20dekking.png
http://www.vodafone.nl/za...en_dekking/dekkingskaart/

https://dl.dropbox.com/u/72564288/Vodafone%20dekking2.png
http://umtscoveragetool.vodafone.nl/UMTSdekking.html
Ik woon links boven in het groene vlak

Verkregen ontvangst:
https://dl.dropbox.com/u/72564288/2012-09-26%2023.10.37.png

Mijn verkregen ontvangst is bij de meest optimale omstandigheden hier. Heb hier in mijn dorp "burgum" mogen testen met meerdere toestellen. Een HTC one X, HTC Desire, Motorola defy+ en een Samsung gio. Bij alle apparaten krijg ik het zelfde berijk en ontvangst. Zo af en toe schiet het wel bekende "H" terug in beeld als er binnen het Dorp(grootste in de gemeente) wordt gezocht. Deze lijkt maximaal op 2 balken te krijgen.

Dat Vodafone eens een niet kloppende dekking heeft is bij tot daar aan toe. Echter denkende dat het probleem eerst bij mij lag ben ik gaan kijken naar oplossingen. Na ongeveer 72uur 3 dagen toch maar gebeld naar Vodafone met als klacht de dekking is slecht. Nu was ik met 72uur over de opzeg termijn en had ik geen keuze meer.

Oke prima, meteen alles door gegeven dat er fouten op de website stonden. Dit zou worden aangepast om een duidelijker beeld te geven aan de kopers/klanten. Eigenlijk ben ik binnen gehaald met contractvoorwaarden die Vodafone niet waar kan maken. Hierdoor wil Vodafone dat dit bij niemand meer gaat gebeuren. Zoals ook gezegd bij mij aan de telefoon "Wij zitten fout, onze excusses echter kunnen wij niets voor u doen, wel kunnen en zullen we deze informatie aanpassen".

26-09-2012

Ik kijk toch maar weer eens op de Vodafone dekkings website. Hopende en denkende "staat er een update voor een upgrade aan het netwerk?" Nee volgens Vodafone is de dekking 100% en foutloos.

Nu merk ik dat de dekking van Vodafone nog steeds incorrect is weer gegeven.

Het moraal van het verhaal.
"Dit is toch te triest voor woorden"

Volgende: HTC One X Cradle CR S650 Krakend en Piepend. 09-'12 HTC One X Cradle CR S650 Krakend en Piepend.

Reacties


Door Tweakers user i-chat, woensdag 26 september 2012 23:33

hangt natuurlijk erg af van je contract enzo, maar met die belachelijke data limits heb je ook niet veel meer nodig dan umts of edge anders zit je zo door je limiet heen. wel kun je proberen als het lang durig is de storing meermaals blijven melden, je hebt immers een hdspa abonement maar geen dekking... na een voldoende lange tijd kun je ze in gebreken stellen, je kunt ook naar de reclame code commissie stappen en aangeven dat ze je hebben voorgelogen bij de aankoop... (dan zou mogelijk je contract toch nog ontbonden kunnen worden)...

gewoon lekker aan de slag gaan, in plaats van hier gaan zitte miepen... wie weet krijg je het nog voor elkaar ook...

Door Tweakers user taeke18, woensdag 26 september 2012 23:35

@i-chat

Het is een kleine ergernis van mij dat dit niet correct is weer gegeven. Ik wil alleen dat Vodafone correct informatie verstrekt. Hoop hierbij natuurlijk ook dat mensen hier dus mee gaan uitkijken dat het dus absoluut niet hoeft te kloppen. Bel voorafgaande goed met Vodafone, zoek contact met een vriend/vriendin die een Vodafone abonnement hebben en kijk uit met deze informatie.

Door Tweakers user haik01, woensdag 26 september 2012 23:39

OK. Als je thuis bent, ga op WiFi verder. Is veel sneller.
Heb je Vodafone niet voor nodig.

Ik werk zelf in de telecom, en zal even kijken hoe het werkelijk met de dekking is in jouw dorp.

Door Tweakers user mgizmo, donderdag 27 september 2012 02:02

Kun je je tekst even door een spellingscontrole heen gooien?
Misschien een mogelijkheid om deze gratis aan je te verstrekken (zou wel zo netjes zijn toch?): http://www.vodafone.nl/za...k_en_dekking/SignaalPlus/

Door Tweakers user Jogai, donderdag 27 september 2012 08:00

Met deze app kun je oa wat preciezer meten, https://play.google.com/s...com.staircase3.opensignal "2 streepjes" is een beetje onnauwkeurig..

Door Tweakers user GrooV, donderdag 27 september 2012 08:04

Ik ben zelf weggegaan bij Vodafone omdat de dekking mij binnen erg tegen viel, snel terug op 2G/gprs . (Ook omdat ze erg slechte aanbiedingen en vaak storing hadden)

Ga nu na 3 jaar weer terug naar KPN waar bij ik voorheen beter bereik had op de locaties waar ik kwam

Door Tweakers user Lieuwe15, donderdag 27 september 2012 08:41

Wat totaal ontbreekt aan deze post is: Hoe meet je?
Meet je binnenshuis, in een badkamer, in een bolletje om de telefoon gekropen, buiten met telefoon in de hand, op tafel of hoe dan ook.
Tevens staat er bij de vodafone umts coverage duidelijk: Optimaal, binnendekking in de meeste huizen.
Iedere provider heeft in bepaalde dorpen of op bepaalde plekken beroerde ontvangst. Soms is de een beter en soms de ander (al lijken KPN en Vodafone altijd stukken beter dan t-mobile).

Door Tweakers user Denskie, donderdag 27 september 2012 10:45

Vodafone heeft gewoon een dramatisch slechte dekking.
Dat is al jaren zo en zal ook niet veranderen.

Nu hebben ze de oplossing naar de klanten geschoven.
Zij gaan er niks aan doen maar tegen betaling kun je een zender kopen die je verbindign versterkt.

Pure oplichterij!
Jij betaald voor iets wat niet werkt, als je er meer geld tegenaangooit gaat het wel werken volgens Vodafone.
Beetje het Apple principe, tsja, dan moet je toch dit even kopen...

Door Tweakers user ucsdcom, donderdag 27 september 2012 11:26

Ik ken hetzelfde verhaal. Ik ben helaas verhuisd vanaf een adres met goede 3G dekking naar een ander adres met op de Vodafone dekkingskaart ook goede 3G dekking. Helaas blijkt dit in de praktijk niet te kloppen in mijn nieuwe huis. Binnen geen 3G, afhankelijk van de bouw kan dat inderdaad het geval zijn, dus daar kan je geen rechten aan ontlenen. Op straat dus buitenshuis zou je deze dekking wel mogen verwachten. Daar is geen 3G dekking met verschillende toestellen. Af en toe een spoortje, maar dat is onvoldoende om verbinding te maken.

In eerste instantie weigerde Vodafone iets te doen. Uiteindelijk na diverse keren telefonisch klagen de tip gekregen het formeel te laten onderzoeken en dit aan te vragen per brief. Dat ook gedaan. Vodafone heeft gemeten en geconstateerd dat er geen 3G dekking buitenshuis was in tegenstelling tot wat op de dekkingskaart is aangegeven. Zodoende gevraagd om ontbinding van mijn dataabonnement. Dit is door Vodafone echter geweigerd. Zij stellen dat er geen 3G dekking is, maar wel GSM/GPRS dekking. Ondanks dat het via GPRS traag is als mobiele dataverbinding voor op je laptop stelt Vodafone dat internet = internet. Een trage internetverbinding is ook een internet verbinding stellen ze. Ook geven ze aan dat de dekking in de toekomst niet verbeterd zal worden.

Inmiddels heb ik in het nieuwe huis snel internet via de vaste lijn en is 3G minder hard nodig. De dekkingskaart is na meer dan een jaar nog steeds niet aangepast en over optimistisch over de 3G dekking.

Vervolg: mijn werk is nu ook verhuisd en nu heb ik daar ook geen 3G verbinding meer. Nu ik thuis en op het werk geen 3G meer heb wil Vodafone opeens wel nadenken over voortijdige ontbinding. Bijzonder waarom het nu wel kan.

Door Tweakers user barry457, donderdag 27 september 2012 12:08

Volgens vodafone moet ik ook HDSPA hebben, ben al blij als ik thuis Edge ontvang.
Blijft nog wel de beste dekking bij ons met Vodafone. Rest heeft helemaal geen ontvangst.
Gaat hier om Almere Poort


Door Tweakers user joopv, donderdag 27 september 2012 17:28

Er staat bij de kaart: "Binnendekking in de meeste huizen". Er staat niet: "Gegarandeerde binnendekking in JOUW huis".

Formeel heb je dus geen poot om op te staan.

Jouw huis zou toevallig kunnen voorzien zijn van b.v. glaswolisolatie op een aluminiumfolie basislaag, of zonwerende (gemetalliseerde) ramen, of honderd-en-een andere factoren die het radiosignaal beinvloeden cq verslechteren.

Dat kun je Vodafone niet aanrekenen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 september 2012 17:31]


Door Tweakers user taeke18, donderdag 27 september 2012 19:36

He joopv ben ik het helemaal mee eens. Wat nou als dit ook buiten zo is?

Door Tweakers user AMD1800, donderdag 27 september 2012 23:07

Achja, bereik is ook afhankelijk van de telefoon. En dan heb ik het al over bereik van het GSM-netwerk. Mijn nokia 6020 was wat dat betreft echt fantastisch. Ook zat ik in een halve kelder met balken van 30 cm doorsnede boven mijn hoofd, dat ding gaf vol bereik. Is met mijn Desire wel anders.

Door Tweakers user derx666, vrijdag 28 september 2012 07:26

Ik heb dezelfde ervaringen met VF. Sinds dat ze het hele beheer van hun netwerk geoutsourced hebben is het dramatisch slecht geworden met het bereik. Normaal bellen in de auto is er niet meer bij. Voor een beetje een gesprek (>30min) moet ik vaak 3x opnieuw bellen omdat de verbinding eruit pleurt. Sinds '99 VF klant, maar over 2 maanden verkas ik naar een Telfort simonly. KPN netwerk is nog steeds het beste wat we in .nl hebben.

Door Tweakers user haik01, vrijdag 28 september 2012 12:36

Dag Taeke,

Ik heb gekeken, en je zit precies in de "nul" van de zendmasten. De eerste staat aan de Hannelswei, maar deze laag (20 meter). En je huis staat precies tussen de twee sectoren (dus minimaal signaal).
De andere staat aan de Solcamastraat. Deze is weliswaar hoger, maar staat te ver van jou af.

Mijn tool geeft aan (is maar een simulatie) een nivo van rond de -90 dBm. Dat is te weinig om nog thuis te bellen (buiten moet het wel gaan).

Er is wel een site in het centrum gepland (die jouw huis wel zou dekken), maar dat is een lang proces voordat deze er komt


Een advies voor thuis: Zet je smartphone op GSM ONLY (ergens in de settings). Dan wordt de telefoon gedwongen om de andere mast te pakken (die met 900 MHz verder en dieper in huis komt).
Gebruik data via WiFi.

Buiten, zet je hem op UMTS.

Door Tweakers user Simpele1986, vrijdag 28 september 2012 16:16

Alsof je telkens je settings gaat aanpassen....

Door Tweakers user taeke18, vrijdag 28 september 2012 16:22

Simpele1986 schreef op vrijdag 28 september 2012 @ 16:16:
Alsof je telkens je settings gaat aanpassen....
Ik zal wel moeten anders geen berijk of heel slecht

Door Tweakers user WoBBeL, zondag 30 september 2012 17:44

Ik ben nu nog vodafone klant, maar dat gaat heel snel veranderen. Wat zijn de snelheden de laatste tijd beroerd en de dekking lijkt er ook op achteruit te gaan. Waardeloos...

Door Lora, maandag 19 augustus 2013 22:12

Opa re vales-koupa.Otan i 17 Noembri skotone, pou isoun re esntaptaai na ksekounitheis ?O ALABANOS tote, den sou eixe dosei sima ???O Ellinas exei emmones kai taboo. Exthros einai i astynomia. Exthros den ypirxe POTE i tromokratia, oi aderfoi Ksiroi (bravo Triantafyllopoule, esena posoi astunomikoi se fylane gia na dineis bima ston dolofono tetoies ores?), ta tsoglania pou kaine ta panta. OXI ! Emeis diadilonoume MONO kata tis exousias. POTE kata tis anarxias kai tis tromokratias. Eimaste dimokrates oxi asteia !!!Den peirazei na kapsoun tin ethniki bibliothiki kai to Panepistimio. O ALAVANOS as einai kala. H astynomia mas ftaiei gia ola. H ANOXH MAS EKANE TH XORA MAS MPOURDELO !AS KAEI TORA LOIPON !

Door Tweakers user taeke18, maandag 19 augustus 2013 22:21

Lora schreef op maandag 19 augustus 2013 @ 22:12:
Opa re vales-koupa.Otan i 17 Noembri skotone, pou isoun re esntaptaai na ksekounitheis ?O ALABANOS tote, den sou eixe dosei sima ???O Ellinas exei emmones kai taboo. Exthros einai i astynomia. Exthros den ypirxe POTE i tromokratia, oi aderfoi Ksiroi (bravo Triantafyllopoule, esena posoi astunomikoi se fylane gia na dineis bima ston dolofono tetoies ores?), ta tsoglania pou kaine ta panta. OXI ! Emeis diadilonoume MONO kata tis exousias. POTE kata tis anarxias kai tis tromokratias. Eimaste dimokrates oxi asteia !!!Den peirazei na kapsoun tin ethniki bibliothiki kai to Panepistimio. O ALAVANOS as einai kala. H astynomia mas ftaiei gia ola. H ANOXH MAS EKANE TH XORA MAS MPOURDELO !AS KAEI TORA LOIPON !
One question, what language is this, havnt got a clue of what your writing.

Door life usba insurance, zaterdag 31 augustus 2013 15:50

Opa re vales-koupa.Otan i 17 Noembri skotone, pou isoun re epanastati na ksekounitheis ?O ALABANOS tote, den sou eixe dosei sima ???O Ellinas exei emmones kai taboo. Exthros einai i astynomia. Exthros den ypirxe POTE i tromokratia, oi aderfoi Ksiroi (bravo Triantafyllopoule, esena posoi astunomikoi se fylane gia na dineis bima ston dolofono tetoies ores?), ta tsoglania pou kaine ta panta. OXI ! Emeis diadilonoume MONO kata tis exousias. POTE kata tis anarxias kai tis tromokratias. Eimaste dimokrates oxi asteia !!!Den peirazei na kapsoun tin ethniki bibliothiki kai to Panepistimio. O ALAVANOS as einai kala. H astynomia mas ftaiei gia ola. H ANOXH MAS EKANE TH XORA MAS MPOURDELO !AS KAEI TORA LOIPON !

Door insurance funeral life, zondag 1 september 2013 10:20

Opa re vales-koupa.Otan i 17 Noembri skotone, pou isoun re epanastati na ksekounitheis ?O ALABANOS tote, den sou eixe dosei sima ???O Ellinas exei emmones kai taboo. Exthros einai i astynomia. Exthros den ypirxe POTE i tromokratia, oi aderfoi Ksiroi (bravo Triantafyllopoule, esena posoi astunomikoi se fylane gia na dineis bima ston dolofono tetoies ores?), ta tsoglania pou kaine ta panta. OXI ! Emeis diadilonoume MONO kata tis exousias. POTE kata tis anarxias kai tis tromokratias. Eimaste dimokrates oxi asteia !!!Den peirazei na kapsoun tin ethniki bibliothiki kai to Panepistimio. O ALAVANOS as einai kala. H astynomia mas ftaiei gia ola. H ANOXH MAS EKANE TH XORA MAS MPOURDELO !AS KAEI TORA LOIPON !

Reageren is niet meer mogelijk