Vodafone en de dekking

Door taeke18 op woensdag 26 september 2012 23:26 - Reacties (23)
Categorie: -, Views: 6.873

Even een belangrijke update
Dit artikel is klagend richting Vodafone. Toch wil ik niet als zeur hierop insteken want ik ben in principe wel tevreden met mijn contract (t-mobile en KPN zijn er nog erger bij).
Met deze post wil ik mensen er op attenderen dat de website van Vodafone ver achterhaald is, deze kan dus foutieve informatie weergeven.


De Post zelf.
Meteen de 2e dag dat ik hier mijn weblog heb opgestart wil ik een irritatie punt bij Vodafone melden.

Vodafone een oude bekende in de telecom wereld. Een hoog staand bedrijf met een goede dekking. Hoe zit dit daadwerkelijk? Bieden ze eigenlijk wel de dekking die gemeld word? of wordt hier gesjoemeld met de statistieken?

In het kort kan er natuurlijk gezegd worden de steden hebben goed ontvangst alhoewel dit ook niet altijd waar is. Zo af en toe vraag je je af of je toevallig niet in de middle of nowhere op de waddenzee zit.

Juli 2012

De Vodafone dekkingskaart weet bij mij thuis te melden perfect HDSPA dekking. Aldus 2 bronnen van Vodafone:

https://dl.dropbox.com/u/72564288/Vodafone%20dekking.png
http://www.vodafone.nl/za...en_dekking/dekkingskaart/

https://dl.dropbox.com/u/72564288/Vodafone%20dekking2.png
http://umtscoveragetool.vodafone.nl/UMTSdekking.html
Ik woon links boven in het groene vlak

Verkregen ontvangst:
https://dl.dropbox.com/u/72564288/2012-09-26%2023.10.37.png

Mijn verkregen ontvangst is bij de meest optimale omstandigheden hier. Heb hier in mijn dorp "burgum" mogen testen met meerdere toestellen. Een HTC one X, HTC Desire, Motorola defy+ en een Samsung gio. Bij alle apparaten krijg ik het zelfde berijk en ontvangst. Zo af en toe schiet het wel bekende "H" terug in beeld als er binnen het Dorp(grootste in de gemeente) wordt gezocht. Deze lijkt maximaal op 2 balken te krijgen.

Dat Vodafone eens een niet kloppende dekking heeft is bij tot daar aan toe. Echter denkende dat het probleem eerst bij mij lag ben ik gaan kijken naar oplossingen. Na ongeveer 72uur 3 dagen toch maar gebeld naar Vodafone met als klacht de dekking is slecht. Nu was ik met 72uur over de opzeg termijn en had ik geen keuze meer.

Oke prima, meteen alles door gegeven dat er fouten op de website stonden. Dit zou worden aangepast om een duidelijker beeld te geven aan de kopers/klanten. Eigenlijk ben ik binnen gehaald met contractvoorwaarden die Vodafone niet waar kan maken. Hierdoor wil Vodafone dat dit bij niemand meer gaat gebeuren. Zoals ook gezegd bij mij aan de telefoon "Wij zitten fout, onze excusses echter kunnen wij niets voor u doen, wel kunnen en zullen we deze informatie aanpassen".

26-09-2012

Ik kijk toch maar weer eens op de Vodafone dekkings website. Hopende en denkende "staat er een update voor een upgrade aan het netwerk?" Nee volgens Vodafone is de dekking 100% en foutloos.

Nu merk ik dat de dekking van Vodafone nog steeds incorrect is weer gegeven.

Het moraal van het verhaal.
"Dit is toch te triest voor woorden"

HTC One X Cradle CR S650 Krakend en Piepend.

Door taeke18 op dinsdag 25 september 2012 17:23 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 5.465

De dock waar het allemaal om draaide bij HTC. Speciaal gemaakt en ontworpen voor de HTC one X, heeft HTC de CR S650 op de markt gezet. In deze blog post zal ik een groot negatief punt van het Dock nemen en deze uitleggen en een oplossing bieden.

HTC valt weer terug op een oud bekend contact systeem bij de CR 650. Het oude contact punt idee dat ook gebruikt word bij o.a. oudere elektronica en oplaadbare batterijen. Dit maal zal er dus niet gebruik gemaakt worden van de "modernere" connectoren zoals mini/micro usb.

Het idee achter dit dock is een makkelijk en duurzaam ontwerp. Een dock met een connector die makkelijk te gebruiken is, niet het onnodige moelijke in en uit pluggen van een usb connector. Op het dock leggen en je bent klaar.

Dit lijkt natuurlijk een zeer innovatief idee, echter is dit een zeer oud concept en wordt het al bij acculaders en oudere elektronica toegepast. Het grote verschil tussen een accu lader en de CR 650 is het gebruik van een speaker installatie in het dock.

Voor dit dock zijn er 5 connectie punten geplaatst. 2 van de contact punten zijn in gebruik voor het opladen van de telefoon. De 3 overgebleven connectoren wordt gebruik voor de speaker set. Deze 3 connectoren kunnen worden gezien als een standaard 3,5mm audiojack. De standaard audio jack heeft even als de CR 650 3 connectie punten, hierdoor kan de CR 650 geluid in stereo afspelen.


Standaard is bij de Cradle een adapter nodig is om de telefoon in het dock te plaatsen. HTC heeft bij het maken van dit dock dus wel gekeken om een mogelijkheid te blijven houden als je een mooie case gebruikt, echter kan de case maximaal 1mm in dikte zijn om goed te passen in het dock. Nu vallen al veel mensen buiten de boot die geen hardcover willen gebruiken (dunner dan gel covers) maar een gel of siliconen case. Dit zal niet gaan passen tenzij je het dock volledig gaat modden.
Op zich is dit nog niet het grootste probleem, echter geeft een telefoon met de adapter een brommend (humming noise) geluid.

Hier zijn oplossingen voor te vinden, zelf heb ik een mogen vinden. Dit is een 1,5mm hoog 2mm breed 10mm lange verhoging. Deze hoort geplaatst te worden links onder in de cradle. Ook te zien in de foto die hier onder is weer gegeven. Met deze veel te simpele oplossing kan de HTC one X zonder adapter worden geplaatst in de Cradle en speelt muziek en laad je telefoon zonder enig probleem. Geen gebrom geen gepiep.

Cradle oplossing
HTC cradle CR650 inclusief brommende toon oplossing.